Leasing – tak, czy nie?
- This topic has 4 replies, 5 voices, and was last updated 6 years, 3 months ago by .
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Kredyty samochodowe › Leasing – tak, czy nie?
Jak w temacie. Czy waszym zdaniem opłaca się brać auto na leasing? Ktoś jakieś doświadczenia ma?
Dużo firm bierze auto na leasing i chyba to się opłaca. Moim zdaniem jeżeli firma prosperuje bardzo dobrze, to można coś w tym temacie ogarnąć.
według mnie opłaca, szczególnie w http://www.autoplaza.com.pl/pl/samochody-nowe/nowy-ford-focus.html . Już parę lat korzystam z usług warsztatu i sklepu z częściami
Dla firm się opłaca. Zazwyczaj biorą samochody w leasing, które mają przynosić firmie zysk. To też dobry sposób, gdy prowadzisz działalność, a nie stać cie na własne auto. Zresztą po co w tym wypadku własne auto, jak możesz mieć nowe i lepsze.
Nie wiem jakie są miesięczne raty. Ale wiem, że im lepszy i droższy samochód tym te raty miesięczne są większe. Leasing opłaca się gdy chcesz jeździć dobrym autem, nie stać cie na takie nowe. To tak jakbyś spłacał za niego kredyt. Fajną sprawą jest to że wszystkie naprawy i usterki są refundowane. Nie musisz się o to martwić. A jak auto zacznie szwankować to możesz wymienić na nowsze.