Kredyt unijny
Przeglądają 5 wpisy - 1 przez 5 (z 5 w sumie)
Przeglądają 5 wpisy - 1 przez 5 (z 5 w sumie)
Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forum Kredytowe › Kredyty dla firm › Kredyt unijny
Wczoraj zadzwonił do mnie Pan z propozycją kredytu unijnego na inwestycję. Kredyt miał być oprocentowany tylko 2 % w skali roku + 5 % prowizji za udzielenie kredytu. Zastanawiam się czy nie wziąć takiego kredytu. A co wy o tym myślicie ?
Wydaje mi się że to najlepszy kredyt dla firmy. Niski procent i jednorazowa prowizja. Mój znajomy takie kredyty oferuje i naprawdę uważa że raty można dogodnie ustawić dla firmy, a ponadto są jasne i przejrzyste. Ale przedsiębiorcy bardzo są na nie nastawieni. Nie znają tej formy kredytowania i zazwyczaj się boją. Wolą iść do banku i wziąć na wyższym procent, ale to pewniejsze i znane.
A czy do tego kredytu nie trzeba spełnić jakis dodatkowych wymagań ? Na przykład conajmniej dwa lata dodatni bilans firmy lub zysk. Jakie dokumenty są wymagane. Czy sprawdzają zdolność kredytową firmy jak w banku ?
Ja słyszałem o tych kredytach nisko oprocentowanych już jakiś czas temu. Tylko sprzedają je jacyś przedstawiciele handlowi i jak do ciebie nie zadzwoni to nie wiesz gdzie sie udać. Kto sie tym zajmuje ktoś wie ?
Znalazłem właśnie stronę informacyjną o kredycie unijnym dla firm, nisko oprocentowanym. Co prawda projekt funkcjonuje na Mazowszu jedynie, ale warto się dopytać czy inne regiony też obejmuje. Linki widoczne dla zarejestrowanych
Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.