Kredyt studencki, a zdolność kredytowa
- This topic has 12 replies, 12 voices, and was last updated 6 years, 4 months ago by .
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Zdolność kredytowa › Kredyt studencki, a zdolność kredytowa
Mój syn chce zaciągnąć kredyt studencki w wysokości 6000 zł. Jaka musi być jego zdolność kredytowa aby go uzyskać?
W tym przypadku poradziłabym skorzystać z kalkulatora, który wyliczy zdolność kredytową. Przynajmniej taką przybliżoną wartość.
Najprościej będzie iść jednak do banku, którego ofertą jesteście zainteresowani i tam sprawdzić dokładną zdolność kredytową.
zdolność kredytową liczy się indywidualnie w oddziale banku, jednak do kredytu studenckie potrzeba kilku żyrantów, z tego co wiem całe gospodarstwo musi się zaangażować.
Nie musi mieć zdolności kredytowej, bo to kredyt studencki. Inna sprawa, że ktoś będzie mu musiał ten kredyt poręczyć.
Poza tym nie wiem, o jakim kredycie studenckim mówisz, bo 6000 zł to w zasadzie 10×600 zł – czyli to nie są dwa semestry studiowania.
Kalkulator niestety nie wyliczy wszystkiego tak, jak byśmy chcieli. Lepiej udać się bezpośrednio do banku i tam zapytać.
Wydaje mi się że kredyt studencki nie jest trudno zdobyć. Czasami same uczelnie oferują takie kredyty warto popytać na uczelni.
Oczywiscie mozna zdobyc tego typu kredyt czy tez pozyczke. Ja osobiscie od bardzo dawna nie bralem zadnego, ale wystarczy troche poczytac na stronach wiekszych firm aby dowiedziec sie potrzebnych szczegolow. Bardzo przydatny moze byc w tym celu slownik pojec zwiazanych z finansami np. Linki widoczne dla zarejestrowanych Warto rowniez czytam wszystkie punkty podczas podpisywania umowy i co najwazniejsze je w pelni zrozumiec. Najlepiej bedzie skorzystac z oferty firmy dzialajacej od rynku na lat, uwazal bym na jakies nowo powstale.
Czy wonga w dalszym ciągu ma pierwszą pożyczkę za darmo?
Tak w wonga w dalszym ciągu pierwszą pożyczkę można wziąć za darmo tylko w tym przypadku będzie pobrana prowizja 10 zł przypuśćmy że wziąłeś pożyczkę w wysokości 1500 zł to wtedy będziesz musiał oddać 1510 zł więc moim zdaniem zdecydowanie się opłaca.