Tak może udzielić kredytu. Zainteresuj sie czy byś nie miał zwrotu częściowego z funduszy unijnych. Oni stawiają teraz na ekologię i wszechobecną energooszczędność. Są firmy , które budują takie domy i może mogą załatwić taką dotację.
Znalazłam informacje w muradomie o dopłatach do domu pasywnego i energooszczędnego. Przy budowie domu energooszczędnego możesz dostać dopłatę 30 tyś zł. Niby nic ale zawsze coś. Linki widoczne dla zarejestrowanych
Temat energooszczędnych domów jest teraz na czasie. Wiem że deweloperzy biorą na budowe takich inwestycji. Teraz więcej banków taką ofertę oferuje dla inwestorów.
A to nie są przypadkiem dotacje państwowe, a nie bankowe ? Z tego co wiem to państwo dokłada, a nie bank, więc chyba nie ma tutaj znaczenia w którym banku.
A czy można otrzymać podwójną dotację ? Bo jak dostanie ją deweloper na budowę takiego domu, to kupujący już gotową nieruchomość tez może ją dostać, składajac wniosek o dotację ? Tutaj są duże rozbieżności jak to państwo traktuje.
Przy zakupie domu energooszczędnego można otrzymać dotację na zakup domu od dewelopera. Z tego co słyszałam to deweloperzy mogą pomóc w uzyskanie takiej dotacji przez inwestorów. Nie słyszałam, aby deweloperzy dostawali takie dotacje na budowę domów na sprzedaż.