Filarum – opinie
- This topic has 3 replies, 4 voices, and was last updated 7 years, 11 months ago by .
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Chwilówki › Filarum – opinie
Czy ktoś z was miał już możliwość brania pożyczki w Filarum? Jakie są opinie na temat tej firmy?
Nie brałam tam nigdy pożyczki, ale może ktoś mi powie, jakie tam jest oprocentowanie? Wie ktoś coś na ten temat?
Klasyczna firma pożyczkowa, ostatnio mocno rozreklamowana w TV. Oferta dość przeciętna. Pierwsza pożyczka jest do 1000 zł na 30 dni za darmo, czyli na dzisiejsze warunki w porównaniu do ofert konkurencji nie wyróżnia się specjalnie, ale zawsze jest to jednak kolejna firma udzielająca pierwszej pożyczki za darmo. Jak się już wykorzystało Vivusa i inne to można z niej skorzystać. Tutaj jest dość szczegółowo opisana ta pierwsza w Filarum Linki widoczne dla zarejestrowanych.
Opinie o Filarum są jak w przypadku innych firm tego typu bardzo zróżnicowane – jedni sobie chwalą inni ganią, marketingowcy piszą pozytywne, dłużnicy nie spłacający pożyczek w terminie negatywne – czyli standard.
Dużo osób się żali, że dostało odmowę. Firma ta jest chyba bardziej restrykcyjna w kwestii akceptacji wniosków niż Vivus, ale za to prawdopodobnie mniej niż Wonga.com
Kolejne pożyczki poza promocją z normalny oprocentowanie są już drogie jak wszędzie.
I co jeszcze najważniejsze. Marka ta należy do spółki Rapid Finance Polska, która posiada jeszcze inne marki jak np. SohoCredit nie można skorzystać z pierwszej pożyczki za darmo w w obu firmach. Prawdopodobnie się da złożyć wniosek, ale potem sprawdzą dane w bazie i do tej drugiej przypuszczam naliczą normalne opłaty i odsetki. Nie sprawdzałam tego, ale tak jest w praktycznie wszystkich firmach pożyczkowych działających pod wieloma markami, w których pytałam o ten fakt konsultantów. W przypadku Filarum już mi się nie chciało, bo nie zamierzam próbować, ale najprawdopodobniej jest tak jak we wszystkich pozostałych.
Piernikowa:
Jak się już wykorzystało Vivusa i inne to można z niej skorzystać. Tutaj jest dość szczegółowo opisana ta pierwsza w Filarum Linki widoczne dla zarejestrowanych
Opinie o Filarum są jak w przypadku innych firm tego typu bardzo zróżnicowane – jedni sobie chwalą inni ganią
Filarum ze swoją pierwszą pożyczką do 1000 zł to zostało daleko w tyle, tak patrząc jak piszesz, że jak się skorzystało z Vivusa i innych. To po drodze do tego 1000 zł z Filarum jest ileś firm oferujących pierwszą pożyczkę za darmo na wyższe kwoty i często też na dłuższe okresy.