Dofinansowanie z UE
- This topic has 8 replies, 8 voices, and was last updated 6 years, 4 months ago by .
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Kredyty dla firm › Dofinansowanie z UE
Mam otwartą już jedną działalność gospodarczą i chciałbym otworzyć drugą pod swoim imieniem i nazwiskiem, ale firma prowadzona byłaby przez moją żonę. Czy mam szansę na jakieś dofinansowanie ze strony UE?
Szansę na pewno są, ale teraz przepisy się pozmieniały. Dofinansowanie chyba musisz zwrócić w ciągu roku, ale nie jestem pewna.
I zmieniła się kwota. Niedostępna jest już opcja, gdzie mogłeś skorzystać z dofinansowania 40 tysięcy złotych.
No to widzę, że nasz UE nie za ciekawie traktuje nowych przedsiębiorców. A jaką najwyższą kwotę można uzyskać?
a czy pod dofinansowania podchodzą wszelkiego rodzaju ulotki czy banery i wizytówki? Bo chcieliśmy do swojej firmy pozamawiać właśnie takie różne http://www.uslugireklamowe.pl/ , tylko nie zapytaliśmy w urzędzie czy w ogóle to biorą pod uwagę czy nawet nie opłaca się tego dopisywać do wniosków?
Czy chcesz produkować te ulotki, banery i wizytówki, czy po prostu chcesz potraktować jako koszt kwalifikowany ? Bo generalnie takie rzeczy też mogą znaleźć sie we wniosku o dofinansowanie, ale to musi być odpowiednio uzasadniony koszt.
Może niech żona zarejestruje się w UP i weźmie dotację na otworzenie firmy. Oczywiście że możesz na nią otworzyć nową firmę.
Można to dopisać do wniosku. Takie rzeczy są kosztem kwalifikowanym. Można to nazwać jako koszty promocyjne firmy czy reprezentacji. Albo po prostu określić koszt ulotek i banerów reklamowych.
Ale jakbyś zrobił jeszcze inaczej. Nową firmę rozszerzył jakby o tą działalność co prowadzisz i zatrudnił nowego pracownika np. żonę, albo miał zamiar ją zatrudnić, to masz szansę na dotację na doinwestowanie firmy z UP. http://www.niepoddawajsie.pl/dofinansowanie-dla-firm/