Agro fundusz – opinie
- This topic has 5 replies, 6 voices, and was last updated 6 years ago by .
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Kredyty dla firm › Agro fundusz – opinie
Czy ktoś słyszał o Agrofunduszu ? Udziela kredytów i leasingu dla rolników.
Agrofundusz udziela kredytów i leasingu dla rolników na preferencyjnych zasadach. Nie musisz tutaj wykazywać się zaświadczeniem o zarobkach. No bo wiadomo, że rolnik nie ma stałych dochodów i trudno mu to udokumentować. Biorą pod uwagę różne źródła dochodów z pracy rolniczej. I tutaj mamy różne kredyty od gotówkowego typowego, konsolidacyjny, inwestycyjny, na zakup sprzętu i maszyn i zakup ziemi. Wchodzi a to też leasing rolniczy.
Czyli jednym słowem nic tylko brać? 🙂
Te kredyty mogą być niżej oprocentowane niż zwykłe bankowe. Na pewno są na preferencyjnych zasadach. Tylko trzeba być rolnikiem. Nie wiem jakie wymagania trzeba spełnić, aby mieć status rolnika ? Może ktoś wie ?
To się robi zawód prestiżowy jak prawnik. Nie wystarczy mieć parę hektarów ziemi i gospodarstwo. Znalazłem na ten temat fajny artykuł w necie https://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-zostac-rolnikiem-Wkrotce-zmiany-w-prawie-7324064.html
Korzystałam z Agrogunduszu gdy bank odówił nam kredytownaia na ciągnik. Pomimo spłaconych kredytów okazało się, że mieliśmy z meżem problemy z BIK i banki nie chciały nam udzielić kredytu. Okazało się, że w wyniku jakiegoś niedopatrzenia ze strony banku coś kolodowało w biku. Trochę to trwało ale pracownik agrofunduszu pomógł nam rozwiązać ten problem i dostaliśmy pożyczkę. Mogę z czystym sumieniem ich polecić.