Vivus, a BIK
- This topic has 5 replies, 6 voices, and was last updated 6 years, 6 months ago by .
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Szybkie pożyczki › Vivus, a BIK
Vivus wszędzie ogłasza, że nie dopisuje pożyczki do BIK. Tymczasem w sieci natknąłem się na zupełnie coś innego. Jaka jest prawda, dopisują chwilówkę do BIK, czy nie?
Jakiś czas temu kontaktowałem się z ich przedstawicielem i otrzymałem informację że dopisują pożyczki do BIK ale nie mają wpływu na scoring.
A więc dlaczego wszędzie trąbią, że nie dopisują? Przecież to jest nie zgodne z prawem i ten kto nie wie, to się nabierze.
Wydaje mi się, że to jest zwykły chwyt marketingowy, żeby naciągnąć klientów, bo mało kto niestety czyta umowy.
Moim zdaniem to również zwykły chwyt. Dlatego powinno się dokładnie czytać regulaminy przed podpisaniem czegokolwiek.
BIK miał służyć tylko bankom komercyjnym i miały w nim figurować obciążenia bankowe. Obecnie słyszę że nie tylko vivus dopisuje do BIK. Robią to też już legalnie inne chwilówki, które się bardzo skomercjalizowały, takie jak lendon, wonga, Provident i wiele innych znanych.