Pożyczka prywatna na budowę domu
- This topic has 5 replies, 6 voices, and was last updated 7 years ago by .
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Pożyczki prywatne › Pożyczka prywatna na budowę domu
Tak, jak w temacie. Czy ktoś z was brał może pożyczkę prywatną na budowę domu? Jeżeli tak, to czy uważacie to za dobre rozwiązanie?
Jeżeli mam być szczera, to od razu zdecydowałabym się na pożyczkę prywatną. Moim zdaniem odsetki są o wiele mniejsze.
Szczerze to jeszcze o tym nie słyszałam, ale moim zdaniem jeżeli odsetki rzeczywiście mają być mniejsze to warto.
Na budowę domu bierze się kredyt hipoteczny. Pożyczkę prywatną z małymi odsetkami na ten cel to może tylko od bogatego wujka udałoby się uzyskać (choć i w to wątpię) bo w innym razie RRSO wyszłoby pewnie z jakieś 1000% o ile nie więcej.
Z tego co słyszałam, proponują lepsze warunki niż w banku. Ale trzeba uważać. Znajoma chciałam pożyczyć od gościa 100 tyś zł, który udzielał niby takich pożyczek. Miała mu przy podpisaniu umowy kredytowej dać prowizję w wysokości 1500 zł. Więcej żadnych procentów nie było. Namówiła swoich znajomych nawet, którzy budowali dom. Oferta wyglądała lepiej niż kredyt hipoteczny. Gościu podpisała z nią umowę, wziął prowizję i się zwinął. Umowa była na adres firmy w szczecinie, który w ogóle nie istniał. Wszystko było zgodnie z prawem. Umowa podpisywana w obecności notariusza. A pomimo to słuch po nim zaginął. I nie dostała ani pożyczki ani zwrotu prowizji.
To w jaki sposób ustrzec się przed takim oszustwem? Jest na to jakiś sposób?