Pożyczki i Chwilówki – Porównywarka › Forums › Pożyczki pozabankowe › Pożyczka na wakacje
Co sądzicie o szybkich pożyczkach na wakacje? Dobry pomysł, czy lepiej jest oszczędzać i odłożyć coś wcześniej?
Moim zdaniem lepiej jest odkładać przez cały rok, chociażby po parę złotych dziennie. Ja jestem osobą, która nie lubi się zadłużać.
Jak dla mnie to również lepiej jest wcześniej zaoszczędzić. Są różne oferty last minute, gdzie można znaleźć na prawdę fajne okazje.
Dokładnie. Na takich ofertach można zaoszczędzić nawet do 50%, dlatego nie łap byle czego, tylko szukaj właśnie takich ofert.
można i pożyczać ale z głową, chwilówki odradzam bo są drogie, ja kiedyś korzystałem ze strony pozyczkolandia.pl tam się zarejestrowałem i wystawiłem wniosek, aktualnie jestem w trakcie spłaty ale koszty są niewielkie, mozesz np 100zł rozłożyć na 10 miesięcy itd, różne są możliwości, także na wakacje jak najbardziej mozna i ołożyć ale w to nie wierzę- gdzie są pieniądze tam są i wydatki 😉 pozdrawiam.
Ogólnie to polecam odkładnie przez cały rok na wakacje. Chyba że nie ma takiej możliwości to wtedy można myśleć nad pożyczką.
a to nie lepiej sobie założyć po prostu lokatę i na jej podstawie stopniowo oszczędzać pieniądze? Przecież żeby wziąć kredyt czy drobną pożyczkę na wakacje to ja sobie w ogóle takiego czegoś nie wyobrażam… Nie zadłużajcie się w taki sposób tylko pomyślcie aby zainwestować na lokacie nawet niewielkie sumy pieniędzy i po kilku miesiącach wyjmować z zyskiem. Poprzeglądajcie sobie co na ten temat piszą fachowcy http://www.rekinfinansow.pl/najlepsza-lokata
Pożyczkę jestem w stanie zrozumieć w sytuacjach podbramkowych, a nie na wakacje. Nie mam nie wydaję. No ale każdy ma swoje podejście.
Jastrzab masz 100% rację lepiej w takich sytuacjach się nie zapożyczać.
Pozdrawiam.
Nie rozumiem ludzi co biorą pożyczki na konsumpcję.. Przecież to jest dobro z którego można zrezygnować, a potem ludzie płaczą że nie mają z czego zapłacić długu..